031.438.02.66
#
Nu aveti produse in cos
Bine ai venit
Intra in cont  | Inregistrare

Politica de returPolitica de retur

Prezenta sectiune cuprinde informatii privind politica SC HELLIMED SRL cu privire la returnarea produselor.

 1. Dreptul de retragere:
  1. În conformitate cu dispozitiile legale în vigoare, Cumparatorul (persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda) are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare încheiat, fara penalitati sau despagubiri si fara invocarea unui motiv.
 2. Sunt exceptate de la dreptul de retragere  cazurile prevazute de lege, precum:
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator; De exemplu consumabilele produselor: masti, mansetele de masurare TA;aparate:pompa de san.

- furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

 

 1. Termenul de exercitare:  

Dreptul de retragere trebuie exercitat în termen de 14 zile calendaristice de la livrarea prodului/produselor. Formularele/Informarile completate/transmise dupa expirarea termenului de 14 zile calendaristice nu vor fi luate în considerare.

 1. Procedura de returnare:

4.1.            Procedura de rambursare începe prin  informarea SC HELLIMED SRL asupra intentiei Cumparatorului de a returna produsele prin telefon / email prin care Cumparatorul întelege sa transmita declaratia neechivoca de retragere din contract. Cumparatorul va primi pe un suport durabil, în termen de 48 de ore de la transmiterea formularului/declaratiei de retur, confirmarea primirii solicitarii de retragere. În cadrul acestei confirmari se va mentiona si un numar de retur.

4.2.            Se trimit produsele înapoi catre SC HELLIMED SRL, fie prin compania de curierat rapid indicata de aceasta, fie prin alt curier ales de Cumparator. Cheltuielile returnarii produselor se suporta de catre Cumparator. Returul produselor se poate face si direct la sediul SC HELLIMED SRL din Str. Tudor Vianu nr.5-7, Bucuresti, Sector 1. Pentru detalii sunati la numerele de telefon afisate în sectiunea CONTACT.

http://www.shopmed.ro/articole/informatii-utile/29-contact.html

 

4.3.         Produsele se returneaza fara întârziere nejustificata si în decurs de cel mult 14 zile de la data comunicarii deciziei de retragere din contract Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

 1. Efectele retragerii:

 

Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale, dupa caz: 

 1.  de a executa contractul; 
 2.  de a încheia un contract, în cazul în care Consumatorul a efectuat o comanda. 

 

 1. Rambursarea pretului:

 

 1. SC HELLIMED SRL va rambursa sumele pe care le-a primit drept plata în termen de 14 zile de la data la care este informata de decizia de retragere din contract. Termenul de rambursare va fi amânat pâna la data receptionarii produselor care au facut obiectul vânzarii sau pâna la momentul primirii unei dovezi din partea Consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre SC HELLIMED SRL, luându-se în considerare data cea mai apropiata.
 2. Rambursarea se efectueaza prin aceeasi modalitate de plata utilizata de Consumator pentru tranzactia initiala cu exceptia cazului în care Consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea în sarcina Consumatorului plata de comisioane în urma rambursarii. 
 3. SC HELLIMED SRL nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare în cazul în care Consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferita de furnizor.

   

 1. Raspunderea Consumatorului:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

- furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator; De exemplu consumabilele produselor: masti, mansetele de masurare TA;

- furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

Exercitarea dreptului de retragere

-Consumatorul informeaza comenzi@shopmed.ro; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin canale de comunicare : telefon; mail.

 

Conditii retur: 
- In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate. 
- Produsul returnat trebuie sa fie insotit de documentele de cumparare (factura/chitanta); certificatul de garantie in original, daca acesta este emis de producator/distribuitor. 
- In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa nu se va accepta la retur 
- Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

Produsele care sunt considerate consumabile de exemplu: masti, tub, baterii, mansete, capsula nebulizare.


Nota : In cazul returnarii unui produs ce se incadreaza in conditiile de mai sus iar returul este refuzat, taxa de transport de la comenzi@shopmed.ro; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro catre cumparator va fi suportata de catre client. De asemenea daca produsul a fost expediat fara a obtine in prealabil numar de retur sau prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, transportul inapoi va fi suportat de catre client.


Returul in 3 pasi simpli:

1. CONTACTATI comenzi@shopmed.ro; comenzi@emedicale.ro ; office@hellimed.ro pentru trimiterea produsului prin curier sau mergi la sediul HELLIMED (vezi contact)  pentru a-l preda personal.

2. NOTIFICARE -  Vei fi notificat prin mail sau telefon asupra cererii si un curier va prelua in maxim 2 zile lucratoare produsul de la adresa specificata de tine. 
3. NUMAR RETUR - Te rugam ca in momentul expedierii sa mentionezi pe documentul de transport numarul de retur (numarul comunicat  de furnizor); 
Inainte de a trimite produsul, te rugam sa aplici pe colet o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor : Nume   ............................                Prenume ............................................
Adresa : Str. ........................Nr. .....Oras,........................ Judet .................................

Destinatar :  HELLIMED SRL 
Adresa : Str. Tudor Vianu 5-7, sector 1, Bucuresti

Numar Retur : ****

 
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"
Implementarea soluţiilor informatice de tip e-comerce pentru dezvoltarea SC Hellimed SRL
Valoare finantare nerambursabila primita: 513.588,40 RON. Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro